tiistai 17. maaliskuuta 2009

Kööpenhaminan matka pikakelauksella, osa 3

Perjantai

Ensimmäinen kokonainen päivä Kööpenhaminassa ja ensimmäisenä visiitti Suomen suurlähetystöön.

Tämän jälkeen Amalienborgin linna ja kuninkaallisen henkivartiokaartin vahdinvaihto. Sotilassoittokunta säestää ja mustat karhunnahkalakit huojuvat rytmissä.

Pistäydymme upeassa Marmorikirkossa eli Frederikin kirkossa. Jatkamme matkaa linnoitukselle ja lopulta päädymme Den Lille Havfruen luo, joka todellakin on todella pieni. Alueella on enemmänkin mielenkiintoisia patsaita, joita yhdessä ihastelemme ja ihmettelemme.

Seuraava tavoite on lounaspaikan etsiminen. Veljeni vinkkaa erään smørrebrødpaikan ja lähdemme sitä kohti. Se on kuitenkin niin täynnä, että turvaudumme vaihtoehto B:hen. Meillä on aikaa puoli tuntia syödä kasvislounas, mutta me kyllä pystymme siihen, me olemme suomalaisia. Tanskalaisilla menee tuntikausia, mutta kyllä me suomalaiset pystymme syömään nopeasti.

Päivän korkeakulttuuriannos täyttyy Ripley's Believe It Or Not -museossa. Yhteislipulla pääsemme myös Guinnessin museoon. Museoissa kirmailun jälkeen palaamme pølsevaunun kautta takaisin hostellille. Illan kruunaa muutaman hengen torttubileet (puhumme siis kääretortuista).

Muut svenssonit lähtevät ulos, me jäämme hostellin baariin joksikin aikaa.

Ei kommentteja: