tiistai 5. elokuuta 2008

RuneScape

Yhdysvaltain koulukirjastoyhdistyksen julkaiseman dokumentin (AASL Standards for the 21st-Century Learner Gaming Alignment) mukaan pelit - etenkin MMORPG:t eli massively multiplayer online roleplaying games - ovat hyödyllisiä opettamaan nuorille tietoja ja taitoja: niiden avulla oppii ajattelemaan kriittisesti, soveltamaan aiemmin hankkimaansa tietoa, tekemään yhteistyötä muitten kanssa, miettimään useita eri vaihtoehtoja tehdä sama asia, tekemään johtopäätöksiä, jakamaan tietoa, ajattelemaan eettisesti, jne. Lista on todella pitkä. Runescape on juuri tällainen online-roolipeli, jota pelaa tälläkin hetkellä yli 170 000 ihmistä. Tietysti olin kuullut tästä pelistä, joita jotkut nuoret pojat pelaavat suurella innolla tuntikausia. Ilmeisen addiktoivaa toimintaa. Mutta jos ajattelee mitä kaikkea nuoret samalla oppivat, niin wau! Tuskin pojankoltiaiset ajattelevat, että nytpä minä samalla opin mm. ottamaan muut huomioon. Parempi kuitenkin, että nuoret oppivat ja että se voi olla myös hauskaa.

En tällä kertaa luonut hahmoa Runeen, mutta ehkä myöhemmin. RuneScape on ihan oma maailmansa, joka ei varmaan aukene hetkessä. Todennäköisesti peliin perehtyminen veisi niin paljon aikaa, että parempi odottaa että on enemmän aikaa. Milloinkahan se on... ehkä kesälomalla, joka alkaa reilun kymmenen päivän päästä! Katsoin siis vain opetusjakson YouTubesta. Muistan joskus pelanneeni HeroQuest-lautapeliä ja Valhalla-tietokonepeliä, joten RuneScape voisi olla todella mielenkiintoinen maailma, jonka seikkailuihin sukeltaa...

Meillä ei mielestäni ole rajoitettu Runen pelaamista, eikä muutenkaan Kouvolassa harrasteta minkäänlaista nettifiltteröintiä kirjastossa.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Rune oli oikein miellyttävä kokemus. Kannattaa testata.