tiistai 24. kesäkuuta 2008

Kymenlaakso + Wikipedia = Kymipedia

Kouvolan kirjasto ja Helsingin yliopiston koulutus- ja kehittämiskeskus Palmenian Kouvolan yksikkö kehittivät yhdessä Wikipedia-tyylisen tietosanakirjan, jossa on Kymenlaaksoon liittyviä artikkeleita. Kymipedian tarkoitus on "edistää kymenlaaksolaisen kotiseutuidentiteetin vahvistumista paikallisen historian ja kulttuurin tutkimisen avulla". Sen on tarkoitus olla myös medialukutaidon opetusväline. Kuka tahansa pystyy kirjoittamaan ja muokkaamaan artikkeleita, kunhan vain ottaa yhteyttä kirjastoon ja saa käyttäjätunnuksen.

Esimerkkinä Musiikki-luokkaan kuuluva artikkeli:

Rymäkkä

Rymäkkä on kymenlaaksolainen kansanmusiikkiyhtye, johon kuuluvat Arttu Kunnasto (haitari, laulu), Jari-Jukka Nippala (kontrabasso, laulu), Simo Samuli (kitara, mandoliini, laulu), Ossi Perälä (klarinetti, laulu) ja Tuomas Vanhalakka (harmooni, perkussiot). Yhtyeen jäsenet ovat kotoisin Elimäeltä, Kouvolasta, Kuusankoskelta ja Anjalankoskelta. Yhtye on perustettu vuonna 1997.


Diskografia

* Mitäs pojat tuumattais (1998)

* Kvantti (2000)
* 9142 (2001)
* Renttuja ja herrasmiehiä (2002)

* Iskee kuin puolitoista volttia (2007)


Mukana kokoelmissa


* Friiti 4 (2001)

* Permanto soikoon! (2003)


Lähteet


* Viralliset kotisivut


Monet artikkelit ovat tynkiä, kuten tämä Rymäkästä kertova artikkeli. Olisi kiva jos nuoret innostuisivat kirjoittamaan Kymipediaan ja samalla tutustuisivat paremmin omaan kotiseutuunsa.

Ei kommentteja: