keskiviikko 23. huhtikuuta 2008

Kirjastossa tapahtuu - osa 1

Tänään en vielä voinut osallistua mesettämiseen, sillä olin iltavuorossa. Se ei minua yhtään haitannut, sillä meillä oli kirjastossa aivan ihana tapahtuma: tanssinpäivän kunniaksi Pikkuballerina oli kutsuttu esittämään satubalettia. Pienet tytöt esittivät otteita kevätnäytöksestään ja he olivat pukeutuneet mm. sammakoiksi. Tapahtuma oli menestys, sillä paikalla oli yli kuusikymmentä ihmistä. Tuollaisia tapahtumia pitäisi olla enemmän - ne tekevät kirjastosta elävän paikan.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Lippu salkoon! Tapahtumat ovat aina rikkaus ja niillä saadaan ihmisiä liikkeelle ja etenkin kirjastoon.

Anonyymi kirjoitti...

Kuulostaa aika mahtavalta tapahtumalta - onko sulla kuvia? Hellyttävää :)?

Minä taas osallistuin meseilyyn juuri siksi, kun *olin* iltavuorossa, hih...

Heboru kirjoitti...

Tietysti heiluin siellä kirjaston digikamera kädessä! Kuvat ovat töissä , joten nyt en voi laittaa tänne mitään. Tuli myös mieleen, että mitä kuvia tänne blogiin oikein saa laittaa. Kirjasto on julkinen tila ja siellä saa kuvata, mutta saako niitä kuvia laittaa nettiin? Etenkin kun on kyse lapsista?! Pitäisi näitten asioitten kanssa olla erityisen varovainen, vaikka periaatteessa niitä kuvia voisi laittaa tänne.

Anonyymi kirjoitti...

Lasten kuvaamiseen tarvitaan aina vanhempien lupa, paitsi julkisella paikalla osana suurta lapsijoukkoa esityksessä tms. kuten tässä tapauksessa.

Kuvan julkaisu on tarkempaa ja siihen tarvitaan aina vanhempien lupa erityisesti jos lapsi on selvästi tunnistettavissa. Myös kuvissa pääkohteena olevilta, tunnistettavilta aikuisilta on kysyttävä lupa kuvan julkaisuun ja mieluummin kirjallisena. Näihin on olemassa valmiita sopimuskaavakkeitakin. Julkaisu on nykyään tarkkaa touhua vaikka iltapäivälehtien lööpeistä saakin täysin väärän käsityksen.