keskiviikko 14. toukokuuta 2008

Herkuttelu jatkuu...

Löysin del.icio.us-palvelun verkostotoiminnon ihan alkuvaiheessa ja verkostooni kuuluu monta 23asiaa-kurssilaista. En ole ryhtynyt fanittamaan ketään kurssin ulkopuolelta, vaikka niinkin voisi tehdä. Selailen kyllä muiden verkostoja ja päädyn vaikka minne. Katson myös usein mitä verkostossani tapahtuu: kuka on laittanut mitäkin kirjanmerkkejä. Testasin tänään ensimmäistä kertaa linkkivinkkien lähettämistä. Laitoin kaikille japanilaista huumoria ja parille työkaverilleni linkin sivustoon, josta löytyy Flickr-työkaluja. Tietysti voisin kävellä pari askelta huoneestani ja kertoa heille kasvotusten linkeistä tai laittaa sähköpostia, mutta del.icio.us-palvelun kautta linkkien lähettäminen onnistuu kaikista kätevimmin. Linkkejähän voi jakaa ihmisten kanssa, jotka asuvat tuhansien kilometrien päässä tai naapurissa, myös sellaistenkin joita ei ole ikinä tavannut. Hämmennyin kyllä hieman yhdestä fanistani: hän on ilmeisesti britti eikä liity mitenkään 23asiaa kurssiin. Minua hän fanittaa varmaan musiikkikirjanmerkkieni takia - vaikka suurin osa tageistani on suomen kielellä. Oho! Fanitan myös tavallaan itseäni, sillä verkostooni kuuluu neuvojat (= Kouvolan kirjaston neuvojat).

23asiaa-tageja on lähinnä tämän verkkokurssin blogeissa eikä paljon muualla. 23things-tageja löytyy sitäkin enemmän. Tallensin mm. supercrazylibrarianguyn blogin, joka käsittelee web2.0-asioita. Blogia kirjoittaa Sam Wallin, amerikkalainen kirjastonhoitaja. Täytyy tutustua tarkemmin amerikkalaisen kollegan kirjoituksiin.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Minäkin löysin tuon Kouvolan kirjaston neuvojat delisöösistä. Taisin mainita tämän myös blogissani, reflektointijutussa. Hyvä idea!

Ja katsoin sen Silent Library -jutun - hulluja nuo japanilaiset!

Heboru kirjoitti...

Neuvojien kirjanmerkit onkin hyvä idea. Täytyy vaan kouluttaa kollegoja delisöösin saloihin ja muihin web2.0-juttuihin, sitten kun on selvitty kunnialla läpi tästä kurssista.

Mitä Silent Library -videoon (tai videoihin, niitä on monta) tulee, niin sairasta touhua mutta ah niin hauskaa!

Virpi kirjoitti...

Neuvojien kirjanmerkki on hyvä idea minunkin mielestäni! Kouluttamista varmaankin tarvitaan.

Anonyymi kirjoitti...

Meillä innostuttiin Lapissa yhteisistä lappi- tai saame-aiheisista linkeistä. Voi olla, että sellainen tullaan tekemään.