tiistai 13. toukokuuta 2008

Vielä RSS-tehtäviä

Ennen kuin iskee kamala paniikki tekemättömistä tehtävistä, täytyy yrittää päästä hieman eteenpäin 23asiassa. Etsin syötteitä Suomi.fi-portaalista ja julkishallinnon syötteistä tilasin Eduskunnan kirjaston ja Ilmatieteen laitoksen tiedotteet.

Lista kuntien tiedotteiden syötteistä on hämmentävän lyhyt: ei löydy Lahtea eikä Kouvolaa. Näköjään vain kourallinen kunnista on tajunnut RSS:n kätevyyden. Kirjastot.fi-syötteistä minulla on tiedotteet, ammattikalenteri, linkkihakemisto, keskustelut ja kysy kirjastonhoitajalta. Näiden lisäksi olen tilannut kirjastoaiheisia blogeja: mm. susirajan kirjastontäti ja Tuhat Elämää.

Uutisia seuraan nyt iGooglen avulla. Ylen verkkopalveluista löytyi paikallisuutisia: Hämeen ja Kymenlaakson maakuntauutiset. Minusta RSS-lukijan käyttö on sinänsä kätevää, ettei tarvitse vierailla jokaisella sivustolla erikseen. Vilkaisu iGooglen etusivulle ja näen mitä maailmalla ja kotimaassa on tapahtunut.

Kaikilla mielenkiintoisilla sivustoilla ei valitettavasti ole RSS-mahdollisuutta. Vaihtoehto syötteille tai niiden puutteelle on freeware-ohjelma Webmon. Sen käyttö tietysti edellyttää, että käytössä on Windows-käyttöjärjestelmä ja voi itse asentaa ohjelmia koneelle. Webmonin avulla voi tarkkailla nettisivuja ja niiden muutoksia: voi itse määritellä kuinka usein ohjelma tarkistaa nettisivun ja mitä osaa se tarkkailee. Minä seuraan yhtä foorumia ja olen määritellyt että Webmon ilmoittaa heti, jos viestien määrä muuttuu. Webmonia voi pitää auki, kun puuhailee muuta ja heti kun kuuluu 'bling', tietää että joku on muuttanut jotakin jossain. Näin pystyn hallitsemaan ainakin jotakin tai luomaan itselleni illuusion siitä...

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kouvolan RSS-puute muuten ihmetyttää. Muistelen, että kotisivu-uudistuksen aikoihin tuokin ominaisuus oli tapetilla.

Antti Poikola kirjoitti...

Mahtavaa helituuli, onko sinulla vielä tallessa tuo lista kuntien, kirjastojen yms. rss-feedeistä.

T: Antti Poikola (Somus tutkimushanke)

http://owela.vtt.fi/blogs/somus/