lauantai 24. toukokuuta 2008

Vihdoinkin Flickr

Kamala kiri on päällä; täytyy tehdä näitä tehtäviä yömyöhään... Nyt päästään siihen asiaan, johon jo etukäteen tutustuinkin osittain: Flickriin ja muihin kuvapalveluihin.

Puunhalauskuva (photograph by Varavas) on Stock.XCHNG-palvelusta: http://www.sxc.hu/photo/1008881


Lisenssin mukaan kuvaa saa käyttää:
  • In digital format on websites, multimedia presentations, broadcast film and video, cell phones.
  • In printed promotional materials, magazines, newspapers, books, brochures, flyers, CD/DVD covers, etc.
  • Along with your corporate identity on business cards, letterhead, etc.
  • To decorate your home, your office or any public place.
Lisäksi kuvaajalle pitää ilmoittaa missä käyttää tätä kuvaa.

Flickriä voi hyödyntää monella tavalla kirjastossa. Voimme esitellä itse kirjastoa, näyttelyitä, tapahtumia, jne. Sitä voi myös käyttää hyväksi kirjastonkäytön opetuksessa - myös kirjaston ulkopuolella. Sen lisäksi että kirjastoa ja sen palveluita esitellään asiakkaille, kirjastot voivat tutustua toistensa tiloihin, paikallisiin ratkaisuihin ja henkilökuntaan - ja keskustella asioista. Voisi ajatella että olisi suhteellisen helppoa luoda kansainvälisiä kontakteja muiden kirjastojen kanssa. Työpaikan sisällä voitaisiin laittaa kuvat kaikenlaisista tilaisuuksista ja juhlista Flickriin. Näin ne voisi nähdä muualtakin kuin työkoneilta eikä niitä tarvitse laittaa julkisiksi. Tapoja on monia.

Flickriin kirjauduin jo aiemmin ja laitoin sinne kuvia musiikkiosastosta ja Viipurin kirjastosta. Meidän kirjastolla on tili siellä, mutta kuvia siellä ei vielä ole - paino sanalla vielä.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Kunnioittaen luin blogiasi, kun olet suorittanut kaikki tehtävät. Minäkin teen 23asiaa -kurssia, enkä ole pysynyt kurssin aikataulussa. Mutta aion kuitenkin tehdä tehtävät omaan tahtiini loppuun. Tehtäviin on kuulunut käydä muiden kurssilaisten blogeissa, mutta hyvin monet ovat jättäneet kesken ja on ollut vaikea löytyy sellaisia, jotka ovat pysyneet mukana. On todella ollut hyödyllinen ja tarpeellinen kurssi.